dinsdag 15 april 2008

STINKENDE HOND

Deze informatie is voor honden eigenaren die alle bekende oorzaken van de stank al door een dierenarts hebben laten uitsluiten.

Ik doel dan op bv:

-slechte tanden- tandsteen en ontstoken tandvlees
-huidschimmels/eczeem
-anaalklieren


Het kan ook zijn dat ondanks de diagnose en medicatie het stank probleem niet is opgelost.

Dit is dan een goed moment binnen de praktijk om eens van binnen te gaan kijken en alle organen eens onder de loep te nemen.
De huid is een heel groot orgaan en wordt eigenlijk vaak uit nood verkeerd gebruikt omdat de normale afvoerwegen verstopt zitten.

De huid zelf en met name de er direct onderliggende bindweefsellaag worden dan als een soort van illegale vuilstortplaats gebruikt. Het is een laatste oplossing van het lijf om te proberen de afvalstoffen kwijt te raken of tijdelijk ergens te kunnen dumpen, helaas niet zonder verdere gevolgen.
Het dichtsmeren van de huid met allerlei middeltjes en zalfjes kan het probleem tijdelijk verlichten maar logika laat zich dan al snel zien en er zal een heftiger reactie, of een reactie op een heel andere plaats tevoorschijn komen. Immers als je de laatste schoorsteen afsluit en niets aan de oorzaak doet krijg je nog grotere problemen.

De oorzaak van het stinken van de hond is een complex gebeuren. Je ruikt het eindresultaat van mogelijk meerdere organen die in de problemen zijn gekomen. De oorzaken daarvan kunnen vele zijn zoals bv:
darmproblemen, voedingsproblemen, erfelijke oorzaken, vitamine/mineralen en andere tekorten, schimmelinfectie.

Een grote schoonmaak met voor elke hond de specifieke middelen is dan het eerste begin op de weg naar de oplossing van dit heel vervelende probleem. voor het dier is het emotioneel ook niet te begrijpen en heel akelig als zijn baasje hem niet meer aait, knuffelt en met hem stoeit omdat.....hij stinkt.

Deze foto's zijn van Sol, onze eigen cocker spaniel, een zwerfpup, die vanaf het eerste begin een vervelende "hondengeur"om zich heen had hangen.

SOL IN HET DIERENASIELNa een grote schoonmaak, het opkweken van de darmflora en aanvulling van wat tekorten was er van de stank niets meer over. Af en toe, hij is nu 4 jaar en dit is in de tussentijd 2x voorgekomen, is er weer een begin van de geur en wordt hij onmiddelijk doorgemeten.
Nu is er maar minimale bijsturing nodig om het probleem weer te laten verdwijnen.

MEER INFORMATIE? CONTACT OPNEMEN!
klik hier:
Send Mail

Geen opmerkingen: