woensdag 23 april 2008

VITAMINE B 12 en AMALGAAM VULLINGEN

Amalgaam vullingen en de relatie met vitamine B12.

Een amalgaam vulling bestaat uit verschillende componenten, een aantal ervan vallen onder de noemer "zware metalen" zoals bijvoorbeeld kwik. De gevaren voor de gezondheid van zware metalen zijn bekend, de relatie tussen een vitamine B12 tekort en amalgaam minder.

Alleen heel kleine amalgaam vullinkjes worden uitsluitend omgeven door de tand. Grotere vullingen zijn begruikt om grotere gaten gevuld te krijgen en dan vindt er altijd contact plaats tussen het amalgaam en de pulpa ,het bindweefsel in de tandwortel dat zenuwen en bloedvaten bevat.
Bindweefsel is een weefselstructuur die door het hele lichaam voorkomt. Via lekkage vanuit de vulling komen de schadelijke stoffen dan in het bindweefsel door het hele lichaam.
Zodra dit gebeurd beginnen de zware metalen vitamine B12 af te breken. Je merkt hier in eerste instantie niets van omdat ieder mens onder normale omstandigheden een voorraad van deze vitamine voor jaren heeft.

Amalgaamvullingen echter blijven vaak een groot aantal jaren zitten en als dit proces maar lang genoeg doorgaat komt er het moment waarop er wel klachten ontstaan zoals oa, hoofdpijn, moeheid, spierpijnen, lage rugpijnen , maar ook kunnen depressies, concentratiestoornissen, stemmingswisselingen voorkomen.

Vage klachten waar een huisarts niet veel mee kan en alleen medicatie, fysiotherapie en therapie ter symptoombestrijding in zal zetten.
De klachten worden daarmee misschien tijdelijk ondervangen maar aangezien de oorzaak niet is opgelost en het proces voortgaat zullen er meerdere en ernstiger klachten komen.

In de Praktijk is het AMALGAAM onderzoek een van de onderzoeken die gedaan worden als er een vitamine B12 tekort vastgesteld wordt om de oorzaak van het tekort te kunnen achterhalen.
Gelukkig is aan de oorzaak veel te doen maar de vullingen zullen uiteindelijk verwijderd moeten worden en het hele systeem zal grondig schoongemaakt moeten worden om de zware metalen te verwijderen.
Een suppletie van vitamine b12 zal het tekort dan pas kunnen aanvullen.


MEER INFORMATIE? CONTACT OPNEMEN!
klik hier:
Send Mail

Geen opmerkingen: